Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

απεργεία πείνας...


μας το έστείλαν από το περιοδικό Διαβατήριο.
το προσυπογράφουμε.

"Αν μπορείτε, και θέλετε, δηλώστε την υποστήριξη σας στα αιτήματα του Κούρδου απεργού πείνας Χαϊντέρ Μποζκούρτ η υγεία του οποίου βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς βρίσκεται στην 20η μέρα απεργείας.




Χαϊντέρ Μποζκούρτ from tv xoris sinora on Vimeo.

Στείλτε τα στοιχεία σας (όνομα και ιδιότητα) ή τα στοιχεία της οργάνωσης - φορέα που τυχόν εκπροσωπείτε σήμερα έτσι ώστε να σταλούν μαζί με το κείμενο που ακολουθεί στο ΥΠΕΣ μια που δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις. Τις "υπογραφές" συγκεντρώνει η οργάνωση "Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό" (YRE) : (yregreece(at)hotmail.com)"

Ακολουθεί το κείμενο ενημέρωσης από τη YRE και το κείμενο προς υπογραφή
Γειά χαρά,
Στο κείμενο που σας στέλνω επιχειρείται να μαζευτούν υπογραφές υποστήριξης ώστε να δημοσιοποιηθεί και να κοινοποιηθεί επίσης στο υπουργείο εσωτερικών με την επίκληση για άμεση πρωτοβουλία. Αφορά τον απεργό πείνας επί 20 μέρες Κούρδο πρόσφυγα του Λαυρίου Χαιντάρ Μποζγκούρτ. Ήδη σήμερα εμφάνιζε σημάδια εξάντλησης και οι γιατροί που τον είδαν λένε πως οι επόμενες 5-6 μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Θυμίζουμε ότι η υγεία του εξαιτίας των προηγούμενων απεργιών πείνας στην Τουρκία και του αυτοπυρπολισμού του το 2001, είναι έτσι κι αλλιώς χάλια. Ειδοποιήστε με σήμερα. Είναι πραγματικά επείγον. Χριστίνα Ζιάκκα (τηλ. 6972426166)
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΧΑΪΝΤΕΡ ΜΠΟΖΚΟΥΡΤ
Ο Χαϊντάρ Μποζκούρτ έχει ξεκινήσει απεργία πείνας έως θανάτου από τις 13/4/2009. Κούρδος πρόσφυγας που διαμένει στο κέντρο προσφύγων στο Λαύριο. Φυλακές, βασανιστήρια, αυτοπυρπολισμός, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ζωή του Χαϊντάρ. Σήμερα συμπληρώνοντας τις 20 μέρες απεργίας πείνας, εμφανίζει ήδη σημάδια εξάντλησης. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη από τις προηγούμενες απεργίες πείνας στην Τουρκία και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Η απεργία πείνας έως θανάτου του Χαϊντάρ, έχει τέσσερα αιτήματα:
  • Την απελευθέρωση του Κούρδου Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ από τον Κορυδαλλό, η ζωή του οποίου κινδυνεύει, διότι το ελληνικό κράτος θέλει ν’ απελαθεί στην Τουρκία.
  • Πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.
  • Χορήγηση άδειας σε όσους πρόσφυγες έχουν προβλήματα υγείας, ώστε να μεταβούν σε χώρες όπου μπορούν να τους περιθάλψουν.
  • Καλύτερη μεταχείριση στην Ελλάδα. Να σταματήσει ο εξευτελισμός και τα βασανιστήρια των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Ο Χαϊντάρ έχει κάνει πολύμηνη απεργία πείνας στην Τουρκία για τα όσα υπέστη στις τουρκικές φυλακές. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Είναι αδιανόητο για αυτόν να υπάρχει χωρίς να αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνία, για τους Κούρδους, για τους πρόσφυγες, μα και για τους Έλληνες. Ο Χαϊντάρ ήταν, είναι, και ελπίζουμε να είναι -διότι μέρα με την μέρα λιώνει- ένας αγωνιστής που διεκδικεί έως τέλους. Αν και το σώμα του είναι καμένο κατά 65%, διαθέτει πολύ περισσότερη αξιοπρέπεια απ’ αυτούς που κλείνουν τ’ αυτιά τους αδιαφορούν ή δεν παίρνουν θέση. Πρόσφατα προτάθηκε στον Χαϊντάρ από γιατρό να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και αρνήθηκε. Προτιμά να πεθάνει με αξιοπρέπεια καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση, παρά να βιώνει την φρίκη που διαιωνίζει η κυβερνητική πολιτική, καταπατώντας τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους ως αναλώσιμα και παίζοντας παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής στην πλάτη τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αιμορραγούν πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενα δημοκρατικά καθεστώτα.Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια του Χαϊντάρ και ζητάμε άμεσα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Υπογράφουν οι:

3 σχόλια:

ELvA είπε...

Oλοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα στην αξιοπρέπεια και την ελευθερια ανεξαρτητα απο συνορα και χωρες! Πολιτικό άσυλο τωρα στον προσφυγα Χαϊντέρ Μποζκουρτ!

ippoliti_ippoliti είπε...

πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Τα στοιχεία μου τα απέστειλα (ομολογώ πως μέσα από το blog σας το έμαθα.
Καλό σας βράδυ.
Y.Γ. Σας προσκαλώ να διαβάσετε την πρώτη μου ανάρτηση.

ELvA είπε...

Με την ευκαιρια να σας πω οτι απο σημερα θα τα λεμε απο αλλο blog! μια και ξεκινησα το δικο μου! Φιλια! :)