Σάββατο 2 Μαΐου 2009

''Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας!''

Μετά από 10 περίπου χρόνια ενασχόλησης με ημερίδες, συνέδρια κοκ, βρέθηκα για πρώτη μου φορά στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, στις 30 Απριλίου στο Ζάππειο Ίδρυμα, σε μια αίθουσα κατάμεστη από παιδιά!!
Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα σαν την μύγα μέσα στο γάλα....τόσα παιδιά δημοτικού & γυμνασίου γύρω μου, να κάθονται στις καρέκλες της αίθουσας περιμένοντας με αγωνία να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και να επιβραβευθούν. Είχαν μια περηφάνια τα πρόσωπά τους και μια ικανοποίηση!
Μαζί με τους δασκάλους τους και ανθρώπους από τον Συνήγορο του Πολίτη, ζωγράφισαν, έγραψαν, έπαιξαν ρόλους, έφτιαξαν μουσικές με θέμα την σωματική τιμωρία.
Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά. Κι έτσι σε αυτήν την παρουσίαση βοήθησαν με το έργο τους τα παιδιά, αφού είναι κάτι που τους αφορά!
Έφυγα μέσα στην γλύκα και τον ενθουσιασμό γιατί για ακόμη μια φορά κατάλαβα ότι αν δώσεις ερεθίσματα στα παιδιά, χρόνο και χώρο τότε θα σου πουν τις πιο σοφές κουβέντες. Τότε, θα δημιουργήσουν και θα προσφέρουν. Θα αισθανθούν και θα μάθουν. Και θυμήθηκα μια κουβέντα ενος ψυχοθεραπευτή προς τους γονείς...'' έρχεστε μέχρι εδώ, πληρώνετε χρήματα για να ακούσετε από εμένα, αυτά που θα σας πουν τα παιδιά σας αν τα ακούσετε''.
Και κράτησα την φράση του κου Ευγ. Τριβιζά: '' Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, ας βγει κι από τις ζωές μας.''

3 σχόλια:

Απόστολος Σαμπαζιώτης είπε...

δυστυχώς δεν κατάφερα να είμαι εκεί, αλλά χαίρομαι όταν ξεφεύγουμε λίγο από τις συμβατικές ημερίδες που μιλάνε μόνο οι ειδικοί, αποκομμένα από την πραγματικότητα..

έτσι, ας δώσουμε λίγο το λόγο σε αυτούς τους οποίους όντως αφορούν αυτά που λέμε, μπορεί να έχουν να μας πουν κάτι παραπάνω!

για την ιστορία, ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=38374

για το πώς το ίδιο το κράτος αναπαράγει τη βία απέναντι στα παιδιά.. ευτυχώς ο Συνήγορος είναι η άλλη όψη του ίδιου κράτους..

Ανώνυμος είπε...

ναι, πράγματι....η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος...κι όμως τι γίνεται με τόσο κόσμο που δεν ενημερώνεται, ούτε εκπαιδεύεται...και κατά παράδοσιν ρίχνει και λίγο ξύλο, έτσι για το καλό...?

lefkadamov(i)es είπε...

ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ... "ΜΕΓΑΛΟΙ", ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ, ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΓΕΜΑΤΟΣ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ...