Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

it happens here, it happens now!

(κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το αγγλικό κείμενο)



Δελτίο τύπου του OSCE (The Organization for Security and Co-operation in Europe)


ΠΡΑΓΑ, 30 Μαρτίου 2009 - Απαιτείται επειγόντως η αναβάθμιση της συνεργασίας ώστε να ενδυναμωθεί η εθνική επιτήρηση και οι μηχανισμοί καταγραφής της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στην Ευρώπη, δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του OSCE (The Organization for Security and Co-operation in Europe) Eva Biaudet σε μια διάσκεψη σήμερα.

Η διάσκεψη, "Κοινή ανάλυση, κοινή δράση: Οι εθνικοί εισηγητές της ΕΕ στη λαθραία διακίνηση ανθρώπων" στοχεύει να αυξήσει την αποδοτική ανταλλαγή συνεργασίας και πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, και περαιτέρω, για μια περιεκτική αντίδραση ώστε να εξαλειφθούν όλες τις μορφές ανθρώπινης διακίνησης.

"Στερούμαστε μια γενική εικόνα του πεδίου και των τάσεων του trafficking, καθώς επίσης και μια ακριβή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ενεργειών μας. Για αυτόν τον αδιαμφισβήτητο λόγο ο OSCE υποστηρίζει την καθιέρωση ενός κοινοτικού δικτύου για την ανταλλαγή των πληροφοριών μεταξύ των εισηγητών, που θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη χάραξη πολιτικής βασισμένη σε συγκεκριμένες και συγκρίσιμες πληροφορίες, " τόνισε η κα Biaudet, που είναι ειδική αντιπρόσωπος και συντονιστής του OSCE για την καταπολέμηση διακίνηση ανθρώπων, η οποία έχει ηγηθεί της προσπάθειας στήριξης της ύπαρξης των εθνικών εισηγητών και των αντίστοιχων μηχανισμών της περιοχής.

Η Τσέχα Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Lenka Patackova Melicharova είπε: "Η πάλη ενάντια στη λαθραία διακίνηση ανθρώπων έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα. Είναι μια μακροχρόνια και απαιτητική διαδικασία και αυτή η διάσκεψη της Πράγας είναι ένα σημαντικό, επιτυχές στάδιο σε αυτό το μαραθώνιο."

Η διήμερη διάσκεψη της ΕΕ στην Πράγα συγκεντρώνει περισσότερους από 80 κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους και άλλους εμπειρογνώμονες για να συζητήσει το ρόλο των εθνικών μηχανισμών επιτήρησης και καταγραφής. Οι εθνικοί εισηγητές ή οι αντίστοιχοι μηχανισμοί πρέπει να ενισχύσουν τη συλλογή και ανάλυση των στοιχείων, ώστε να προσδιορίσουν καλύτερα την κλίμακα της ανθρώπινης διακίνησης, καθώς επίσης και να αξιολογήσουν και να ελέγξουν την εφαρμογή και τον αντίκτυπο των εθνικών προσπαθειών. Επιπλέον, πρέπει να δημοσιεύσουν τις ετήσιες εκθέσεις και να ενθαρρύνουν την έρευνα για την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος.

Η κα Biaudet πρόσθεσε: "Σε περιόδους κρίσης, η χάραξη πολιτικής βασισμένη σε στοιχεία μπορεί να αυξήσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και τον αντίκτυπο των προσπαθειών που αναλαμβάνονται από όλους τους συμμετόχους."



πηγή δελτίου τύπου: HREA

πηγή φωτογραφίας: me19leela

ωραία λοιπόν κάθονται και τα λένε για την σπουδαιότητα της ίδρυσης δικτύων και οργανισμών και εισηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων την ώρα που καθημερινά στην ελλάδα (και όχι μόνο) κλείνουν οι ξενώνες που φροντίζουν τους επιζήσαντες, το σεξουαλικό και εργασιακό trafficking ανθεί, οι traffickers κάνουν χρυσές δουλειές, ανθρώπινα όντα ταπεινώνονται και βασανίζονται.
άντε βρε! και του χρόνου...


4 σχόλια:

Big Bad Wolf είπε...

To trafficking δυστυχώς είναι μεγάλο κεφάλαιο και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από την αδιαφορία των ιθυνώντων...

Unknown είπε...

μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο οδεύει προς μεγάλη κλιμάκωση. αν τώρα το θεωρούμε πρόβλημα, οι προβλέψεις λένε ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα...

anepidoti είπε...

σωστά λες, το πρόβλημα είναι στην αρχή ακόμη...
πονάει και οι πληγές θα μεγαλώσουν, δυστυχώς!

Unknown είπε...

anepidoti καλησπέρα.
πονάει αλήθεια αλλά ποιους?
δεν είναι το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ, ούτε καν της δημοκρατίας των blogs. πως το λένε δεν "πουλάει" βρε παιδί μου.
και χωρίς ευαισθητοποίηση στη κοινή γνώμη το μόνο που αναπαράγεται είναι το στερεότυπο: η δίμετρη ξανθιά ρωσίδα που της αξίζει ό,τι έχει πάθει...