Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Παράβολο Ευρώ 900

Αυτή είναι τελικά η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τη Δεύτερη Γενιά Μεταναστών. Τα μέλη της ομάδας αυτής (νέοι, έφηβοι και παιδιά) που σύμφωνα με άρθρο του skai.gr http://www.skai.gr/master_story.php?id=88715 αγγίζουν τους 100.000, στην πλειοψηφία τους δεν μιλούν την γλώσσα των γονιών τους και δεν έχουν επισκεφτεί την χώρα καταγωγής τους, μέχρι σήμερα δεν υπόκειντο σε καμιά νομοθετική ρύθμιση και έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον δεν είχαν άδεια παραμονής για λόγους σπουδών.
Η Υπουργική Απόφαση επιλύει την έλλειψη θεσμικού πλαισίου, προβλέπει ωστόσο την καταβολή παραβόλου αξίας 900 ευρώ για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος σε ομάδα πληθυσμού που σαφώς δε διαθέτει καμία οικονομική ευχέρεια.
Τα σχόλια δικά σας...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Εσωτερικών-Απόφαση του κ. Π. Παυλόπουλου «Καθορισμός δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος βάσει των διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν. 3731/ 2008 (ΦΕΚ 263/Α΄/23.12.08».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε απόφαση με θέμα: «Καθορισμός δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος βάσει των διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν. 3731/ 2008 (ΦΕΚ 263/Α΄/23.12.08)».

Το πλήρες κείμενο της απόφαση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Καθορισμός δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος βάσει των διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν. 3731/ 2008 (ΦΕΚ 263/Α΄/23.12.08).

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

1. Της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν. 3731/ 2008 «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 263/Α΄/23.12.08).

2. Του Ν. 1558/ 1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα», όπως ισχύει.

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Καθορίζουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που οφείλει να υποβάλει ο υπήκοος τρίτης χώρας για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν. 3731/ 2008, ως κατωτέρω:

1. Αίτηση εις διπλούν που συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες.

2. Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου.

3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης.

4. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των αδειών διαμονής των γονέων του αιτούντος.

5. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων αποφοίτησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ελληνικών σχολείων της ημεδαπής (Απολυτήριο Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δημοτικού σχολείου και Απολυτήριο Δημόσιου ή Ιδιωτικού Γυμνασίου).

6. Παράβολο σύμφωνα με τα οριζόμενα της παραγράφου 2 του άρθρου 92 του Ν. 3386/ 05.

Σε περίπτωση μονογονεϊκών οικογενειών ή θανάτου ή διαζυγίου ή ακύρωσης του γάμου των γονέων του αιτούντος θα προσκομίζεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας διαμονής του γονέα με τον οποίο διέμενε κατά την ημερομηνία ενηλικίωσής του.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ






4 σχόλια:

Ελευθερία Αραβανή είπε...

απαράδεκτο!!

θυμάμαι στο συνέδριο στη Στοκχόλμη, που έλεγαν συνάδερφοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τις προσπάθειες στήριξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών δεύτερης γενιάς...
κι εγώ δεν είχα τίποτα να πω...παρά μόνο για το έργο των ΜΚΟ.
ελπίζω να μην αναγκαστώ να τους πω αυτήν την υπουργική απόφαση..

Ανώνυμος είπε...

Ε, βέβαια, σε αφήνω να ζήσεις για λίγο σε αυτή την πολυπόθητη χώρα με τους θαυμάσιους κατοίκους και τη μοναδική ποιότητα ζωής που άλλη δε θα βρεις πουθενά, αλλά κι εσύ θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Γιατί ξέρεις πόσοι και πόσοι θα θελαν να είναι στη θέση σου; Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το κράτος μισεί τους ίδιους τους πολίτες του, θα δείξει καλύτερη συμπεριφορά στους μετανάστες;

Unknown είπε...

Ελευθερία, η δεύτερη γενιά την ενσωμάτωση την έκανε από μόνη της...Ερήμην όλων μας!

Απόστολος Σαμπαζιώτης είπε...

αυτό που διαβάζουμε είναι η επίσημη απάντηση ευρωπαϊκού κράτους εν έτει 2009 για το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών;

μπορεί να το πιστέψει κανείς;

προσωπικά νιώθω σα να μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας, όταν ορίζουν το ποσό στα 900 ευρώ..

απαράδεκτο.. αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να γίνει κάποια κινητοποίηση σχετικά..