Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων - θα σας δούμε εκεί!

συζητήσεις

18:30-20:00 Εργαζόμενοι “λάστιχο”; Να οργανωθούμε! Συμμετέχουν: μέλη της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, εκπρόσωπος του συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Χανιών, μέλος του Συλλόγου Δικαίωμα (dikaioma.gr)
19:00-20:30 Το πρόβλημα των αστέγων στα Χανιά: Συμμετέχουν μέλη συλλογικοτήτων & φορέων της πόλης

παιδικό πρόγραμμα

18:30-19:30 Εργαστήριο κατασκευής κούκλας από τον κουκλοθίασο “Τεχνόπολις”
19:30-21:00 Δημιουργώντας με ένα σκουπίδι: Δράση με ανακυκλώσιμα υλικά για μικρούς και μεγάλους.Ελάτε με τα σκουπίδια σας! Συντονίζει ο εικαστικός Κοσμάς Λιλικάκης
21:00-21:30 Θεατρικό παιχνίδι με τους Ε. Αλυγιζάκη, Α. Τομαζινάκης, Ε. Μαστοράκη,Α. Νικολακάκη, Α. Παναγιωτάκη
21:30-21:45 Αφήγηση παραμυθιού από την Βαγγελιώ Ρήνου και την Ανθή Βασιλοπούλου
προβολές διοργάνωση:KINHMATOΓΡΑΦΙΚΗ ομάδα ΧΑΝΙΩΝ
21:00-23:00 Ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη μετανάστευσηΝτοκιμαντέρ «Μια κραυγή το Δεκέμβρη» του Κώστα ΚολημένουΕισήγηση από τον Τζίμη Ευθυμίου (Αέρα Πατέρα)
μουσική
20:30 Στη σκηνή «Κερκίδες» με σειρά εμφάνισης: Κύκλος, Μουσική από Κουρδιστάν, Μουσική και χορός από Αφγανιστάν, Βουλγάρικη Ορχήστρα, Μουσική από Αφρική, M’ Pou Lopez Lumbu (Κονγκό), Serafin Zekoua (Ακτή Ελεφαντοστού), Pili-Pili, Άτομα 4, Kangoors
20:30 Στη σκηνή «Λίμνη» με σειρά εμφάνισης: Oath Desecrate, SlipInside, Alma Libre, Corrupt the masses,Until Rain, Didi M. Fadul (Σουδάν)

και τις δυο μέρες του φεστιβάλ:

δρώμενα
18:00-23:00 Παίζοντας μ’ ένα σκουπίδι: Εικαστικοί καλλιτέχνες & όχι μόνο δημιουργούν με σκουπίδια
18:30-23:00 Σεμινάριο Κρουστών: Εισαγωγή σε ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς από τον Κώστα Πουλιανάκη (φέρτε μαζί σας τουμπερλέκια, νταούλια, κρόταλα, αυτοσχέδια κρουστά)
21:30-22:30 Θέατρο δρόμου από την ομάδα της Circus Dayz
• Μουσικές, graffiti & άλλα δρώμενα από μαθητές της πόλης • Οι δάσκαλοι του στεκιού μεταναστών συναντιούνται με τα «πίσω θρανία» (Σάββατο, 21:00 στο περίπτερο του στεκιού) • Ομιλία-συζήτηση με θέμα «Ρατσισμός και ζώα» (Σάββατο, 20:00 στο περίπτερο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων») • Στο χώρο θα υπάρχουν πάνω από 60 περίπτερα από κοινότητες μεταναστών, φορείς της πόλης και διάφορους συλλόγους και ομάδες από όλη την Ελλάδα • Στο χώρο θα λειτουργεί καφενείο από τον Συνεταιρισμό για το Εναλλακτικό & Αλληλέγγυο Εμπόριο στα Χανιά «Terra Verde» • Ας λιγοστέψουν τα σκουπίδια! Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι φυσικά ελεύθερη. Η ενίσχυση... προαιρετική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: