Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Αθήνα, Δεκέμβριος 08
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
‘Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας (…) αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο…
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας (…) και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν (…) έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου…
Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου (1948, Οικουμενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).’
Ο σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ενδιαφέρον μας για κοινωνικά θέματα, η επαφή μας με τον άνθρωπο, το όραμά μας για έναν ‘ανθρώπινο’ κόσμο μας έφερε κοντά, μας ένωσε σε μια κοινή προσπάθεια που πραγματώθηκε με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Giraffe for human rights, peace and education.

Η Giraffe (καμηλοπάρδαλη)
Είναι ένα ζώο που ξεχωρίζει στο πλήθος.
Έχει το μεγαλύτερο λαιμό.
Έχει μεγάλη και δυνατή καρδιά.
Είναι τέλεια εναρμονισμένη με το περιβάλλον της

και για μας, τα παραπάνω μοναδικά της χαρακτηριστικά συμβολίζουν αντίστοιχα

την διαφορετικότητα
την ευελιξία
την αγάπη και την ενσυναίσθηση
την αποδοχή και την προσαρμοστικότητα,

που αποτελούν στοιχεία του οράματός μας.

Οι στόχοι μας είναι η ευαισθητοποίηση, η επιμόρφωση, η εκπαίδευση, η κατάρτιση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επιλέγουμε τη διαδραστική μέθοδο ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης. Η γνώση που αποκτιέται με αυτό το τρόπο, κατακτιέται μέσα από τη συμμετοχή, την ανταλλαγή και το βίωμα. Κι αυτό τη κάνει πιο ισχυρή.
Συντονίζουμε βιωματικά εργαστήρια, ομάδες, σεμινάρια (σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εταιρείες, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε μεμονωμένα πρόσωπα).
Διοργανώνουμε ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλ
Διεξάγουμε έρευνα-μελέτες και επιμελούμαστε εκδόσεις
Συνεργαζόμαστε με ελληνικούς και διεθνείς φορείς για τη προώθηση των θεμάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δίνουμε έμφαση στην ισότητα, τη συμμετοχικότητα, τη δημιουργικότητα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και τη διαφορετικότητα, ως θετικές κινητήριες δυνάμεις μέσω διαδραστικών μεθόδων.
Αντλούμε την τεχνογνωσία μας από ευρεία επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις διαδραστικές μεθόδους.

Τα ιδρυτικά μέλη
Σιουζουλή Γιούλη
Κόκαλου Ζωή
Αραβανή Ελευθερία
Κατσουρός Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: