Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Χριστίνα Κυριμοπούλου, Παρακαλώ Διαδώστε το!


η Χριστίνα Κυριμοπούλου προετοιμαζόταν για το εξιτήριο από τη φυλακή.
η τελευταία εκδίκασή της υπόθεσής της, στα τέλη Μαΐου ήταν πολύ θετική: ορίστηκε επιμέλεια από την επιμελήτρια ανηλίκων και άνοιξε ο δρόμος για την υφ' όρων απόλυσή της από τη φυλακή Ελαιώνα Θήβας, όπου είναι έγκλειστη.
και καθώς μια ομάδα φορέων και ανθρώπων που τη στηρίζουν προετοίμαζαν το έδαφος για την ομαλή επανένταξή της έσκασε η βόμβα: παρουσιάστηκε από το πουθενά μια ερήμην καταδίκη της σε 4 μήνες φυλάκιση για κλοπή του 2004 - όταν η ίδια ήταν ανήλικη- από δικαστήριο ενηλίκων. η καταδίκη εκδόθηκε το 2007 όταν η Χριστίνα ήταν ακόμα ανήλικη και μάλιστα έγκλειστη στις φυλακές, αλλά κανένας δεν φρόντισε να την ειδοποιήσει, ώστε να παραστεί στη δίκη!
τελείως "τυχαία" η απόφαση αυτή ανασύρθηκε πια όταν είχε ήδη δρομολογηθεί η απελευθέρωσή της.
εκείνο το Σάββατο η Χριστίνα έκανε άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας: έκοψε τα χιλιοκομμένα χέρια της. επίσης αντιστάθηκε στην παροχή βοήθειας από τους δεσμοφύλακες αυτό επιφέρει πειθαρχική ποινή.
σήμερα Παρασκευή το συμβούλιο της φυλακής αποφάνθηκε ότι η Χριστίνα δεν δικαιούται τελικά υφ' όρων απόλυση, παρά την αντίθετη απόφαση του δικαστηρίου! επίσης αποφάσισε την μεταγωγή της σε άλλη φυλακή, μακρυά από τους ανθρώπους που την αγαπάνε και τη στηρίζουν.
σήμερα στην τηλεφωνική μας επικοινωνία η φωνή της ήταν διαφορετική: όχι η θυμωμένη και τρυφερή Χριστίνα που ανησυχεί για τη γιαγιά και τα αδέλφια της. ήταν σαν κάπως ανακουφισμένη, σαν να μου έλεγε σου τα πα εγώ...
και μου τα είχε πει!
όχι με λόγια βέβαια-αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο!

σε καλώ αγαπητέ αναγνώστη να κάνεις κάτι για αυτή τη νέα γυναίκα.
μίλησε στους φίλους σου και στην οικογένειά σου.
γράψε στο blog σου, στο facebook, στο twitter.
δες το κείμενο διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων και υπογράψτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: